2011-01-14 ? 02:06:40

Dag 15 - bilder när jag var liten

Jadu, va ska man säga.. tvillingsyster och jag när vi var kanske gick i 1-2 säkert! Den andra bilden på mig i lila rutig skjorta då jag gick 3-4! :) Då gick jag på adolfsbergskolan i helsingborg! En riktig god tid. Bodde på ett ställe lite nära landet som hette Västerborg.. DÄr spelade jag Högaborgs IF, och dem som vet så är det henke larssons gamla knattelag! *Stolt*
Man blev ju ingen henke larsson när jag spelade men annars hade jag riktigt skoj med mina lagkamrater! Hade nog ett par röda kort xD hahaha
2011-01-11 ? 00:09:05

Flippen!

Min lilla syster filippa! en helt underbar lilla syster man kan ha ... allt när hon vill prata om något så är de under natten! vi pratar om allt! men sanningen är att vi inte är riktiga syskon men jag ser henne verkligen som min lila syster som jag alltid velat ha! har ju en tvillingsyster men där e det raka motsatsen! ... vi kan verkligen prata om allt, problem, vad vi gjort idag å allt annat mellan himmel och jord! Kolla in gärna hennes blogg, står en länk under fliken LÄNKAR så kan ni se och läsa om henne i hennes blogg :)
2011-01-10 ? 04:04:47

Powersmoothie! (10 min)

Detta fungerar bra till frukost eller till lunchen under jobbtid eller skoltid!
2 glas

4 apelsiner (ca dl juice)
1 dl morotsjuice
1 banan
1 dl fryst mango
1 matsked riven färsk ingefära
1 passionsfrukt

Gör så här!

1. Pressa apelsinerna och häll i en blender eller mixerkanna.
Tillsät morotsjuice, banan, fryst mango och ingefära.
2. Mixa till en slät smoothie. Soäd eventuellt med mer apelsinjuice eller vatten
3. Gröp ut passionsfruktskärnorna och blanda ner i smoothien. Häll upp i 2 glas och njut!
Om ni vill gärna ta en sån här hemma eller under sommaren.. Ta ett par isbitar.. krossa dem ordentligt och lägg i smoothien!


2011-01-10 ? 03:53:59

PAPAYASALLAD (5 minuter)


4 portioner

1/2 stor papaya (400g)
1/2 kruka mynta
2 lime
Gör så här!

1. Skala, kärna ur och skär papayan i mindre bitar
2. Plocka myntabladen och hacka dem
3. vänd papayabitarna med mynta och pressad lime.
0g fett, 0g protein
6g kolhydrater
Om jag själv får säga det så var detta en supergod rätt, inget man blir mättande av, men alltid något man kan ha med sig till jobbet som en liten lunchbit eller bara ta något till kvällen!
Den är inte svår att göra och det är bara att gå till närmaste ICA/Konsum.


2011-01-09 ? 18:53:52

Lite allt möjligt om dagen etc!

Då blev de äntligen söndag, mer behöver jag inte skriva vad som hänt idag i och med att jag skrev de igår, men mer detaljerat så hände de inte mycke alls mer än att bara ringa och snacka me jimmy om att han ska flytta in :)
så både ser fram emot de och de ska bli riktigt skoj! men imorn blir det en ny vecka! vilket nya möjligheter!
En sak som fick mig att bli skitsur var en räkning från Telia!
Jag har ju bredband hos telia, 60-100 mbit för ett billigt pris, 299 kr per månad! Igår fick jag en räkning på ungefär 1400 kr och undra vart dem fått de ifrån! inte liksom 500 kr för ett modem och skulle få 99 kr första månaden! så ungefär 700-800 ska jag betala men 500 kr för något annat e ju bara löjligt! har haft det i 3 månader! Och idag på jobbet snackade vi även om hur många i USA kan stämma för löjliga grejjer och få miljontals pengar för det!
En person stämde sin mamma för att hon födde honom, han var 30 år gammal, inget jobb, aldrig haft flickvän, ful som stryk och ännu mera! För det så stämmer han sin mamma för att hon fött en misslyckad person! Hur löjligt är inte de egentligen xD
En annan person i USA stämde ett företag som tillverkade mikrovågsugnar och vet inte om han vann eller inte. Men han stämde företaget pga att hans mikrovågsugn gick sönder när han stoppade in sin katt i den! Och det stod inget om i manualen att man inte fick göra det och stämde företaget på miljontals dollar! hahahaha asså vissa e ju verkligen pantad! Om jag någonsin åker till USA och köper ett par skor där och mitt sko snöre fick fel färg och går sönder efter en dag då och jag verkligen kan få tusentals pengar för det, då blir jag fan en misslyckad person som dem men det skulle inte sitta fel med ett par tusen lappar extra på kontot om det vore möjligt! Men sak samma, vi lever i en värld full med möjligheter och misslyckade människor runt om!
Se bara på vår förra president George W Bush. Han fiskade någonstans i USA medans New Orleans blev totalförstörd pga att dammen brast och plus på de så kommer en mega orkan och förstör allt i sin väg. Fina människor de finns, aldrig att man skulle få ett sånt samvete på hjärtat när man var liten... "Då har man allt tusentals människor som dött på sitt samvete och jag fiskade med mina kompisar medans de hände och gjorde inte ett skit" ... Sak samma, inlägg kommer komma säkert igen men om något annat roligt.. Kom gärna med förslag om vad man kan skriva om och så ska jag se hur långt jag kan skriva om det haha
2011-01-09 ? 01:16:37

Symboliken för min tatuering!

Som ni ser så är det två symboler, de kristna korset och den buddhistiska 8 faldiga vägen, vilket är den runda symbolen då. Kristna korset står för att det är många människor i mitt liv som varit där för mig och visat mig vägen. Den buddhistiska symbolen står för min mamma som gick bort när jag var 10 år gammal.
Som ni ser så är det två symboler, kristendomens symbol, korset och den buddhistiska symbolen, åtta faldiga vägen. Kristna korset står för att det är många människor i mitt liv som varit där för mig och visat mig vägen och hjälpt mig likaså Jesus har hjälpt många andra. Den buddhistiska symbolen står för min mamma som gick bort när jag var 10 år gammal. Hon var buddhist, likaså var jag men övergav tron då jag förlorade henne.
2011-01-09 ? 00:47:31

Hur ser dag 2 ut för Jonas?

Jadu, nu är kl 00.29, kan ännu inte sova. Lill syrran har fått mig beroende på bloggen. Har märkt att jag gillar att skriva mycket, inte för att det e skoj att sitta framför datorn halv 1 och skriva om vad som helst, men liksom jag pallar inte sova, ska upp kl 11 och panta lite burkar på ica. Dra mig till jobbet innan 12, fortsätta som vanligt, ringa, ring, ringa, chilla och ringa ännu mera! Ibland kan det vara kul att störa folk på en söndag med att sälja men att folk verkligen kan lyssna i 15-30 minuter på mitt snack om hemtelefoni och bredband via mobilnätet. Folk lyssnar verkligen på den dialekt jag har, någongång ska jag faktiskt testa och ringa till en kompis förälder, om dem verkligen lyssnar och vill ha det så ska jag säga att jag skämtade och ville kolla om dem kände igen min röst att det var jag som pratade. Men alltså om någon kunde kommentera och verkligen säga sanning hur min röst är. Alltså det låter inte ett dugg bra när jag lyssnar på mig själv, det låter irriterat. Men hur kan man tycka den är charmig. Det e ju visserligen skånska/småländska, men ändå!
Söndag kväll kommer se ut som vanligt i alla fall, hem, dricka lite och kolla på en film! Något som jag borde kolla på är paranormal activity 2. Men många säger att den är läskig men va fan, ska jag kolla på den själv då jag bor ensam i en 2:a på 50 kvadrat. Och något jag faktiskt ska göra imorn på kvällen. Jag ska faktiskt ligga i ett varmbad till, ta fram LAGA LÄTT tidningen (mat tidning).. då ska jag faktiskt läsa varenda artikel och lära mig laga exotiska/svenska/mellanöstersk etc etc. ALL MAT ska jag försöka lära mig. Även om jag fick G i hemkunskap så ska jag faktiskt lära mig laga mat. Kan ändå vara intressant, min mamma är thailändska och hennes mat var bara helt underbart. Tänk er thailändsk mat, exotiskt, startk och ännu godare än vad man köper i en restaurang.
En restaurang i Växjö e ju bara för rolig, där kan man få sin mat redo på 3-4 minuter, och då kan man undra.. hur fan snabbt gör dem sin mat? Saken är att hemligheten är att dem har alla maträtter infrysta och sen är de bara att lägga i wok pannan och steka till me lite olja och sim salabim så är allt klart. Så enkelt är det om man vill ha sin mat snabbt på bordet istället för att vänta 30 minuter och köpa läsk tills maten blir färdig, då har man redan pungat ut 100 kr på dricka och 150 kr på maten sen 50 kr till för dricka om maten är stark. Ska de vara snabbt och billigt så har vi restaurangen i Växjö, tror den heter Spice'n Rice!
En timme i badet efter detta kan man nog se till att sina fingrar blir till russin! Efter de ska jag faktiskt ta och lägga mig i sängen, sätta på en bra film, kanske inte paranormal activity 2, utan mer som remember the titans, Man on Fire eller Inside Man.. alla bra film alternativ för en trevlig söndag kväll!
Mina dagar ser ut som alltid bara kanske små detaljer som ändras. Men i och med att jag har bara min dator till hands och ingen TV och mitt älskade X-BOX 360, jag spelar faktiskt de rätt mycke då jag bodde i Växjö! är lite spelberoende men alltid skoj då man har sällskap å köra mot varandra. Sen kommer en polare från jobbet flytta in inom en månad eller två, så det kommer faktiskt ändå bli spännande. Har bott i Norrköping sen oktober och efter 4 månader så har man fått underbara kompisar på jobbet som bara är för härliga, jag kan nog säga att jag inte är samma person som flyttade från Växjö till Norrköping. Jag kan inte säga att jag blivit dålig person men har blivit mer personen som kommit från blyg till å ha ett bra självförtroende för sig själv. Tar mer för sig vilket man måste göra på jobbet! Men polaren som ska flytta heter Jimmy, ashärlig person och vi både ser de positivt att både flyttar ihop för vi både jobbar på samma jobb. Både har en lägenhet på 4000-4500 kr fast mitt ligger mer centralt och mer ingår som el, badkar och balkong vilket det inte gör för honom och ändå har han högre hyra än mig. Men både tjänar på det om lönerna för både blir bra så räcker det mera till något annat skoj!  Men det kommer kännas toppen! En ashärlig kille som har ändå sitt huvud på skaft, liksom nästan lika gammal som mig och har ett företag med en polare som är typ de enda av sitt slag i hela världen :D asså han är datorkunnig och ja, har trots allt huvudet på skaft! Men detta kommer faktiskt bli mitt sista inlägg för inatt, mer kommer faktiskt komma då jag kommer hem från jobbet eller kanske till och med innan jag åker till jobbet! Annars blir det godnatt och sov så gott besökare!
2011-01-09 ? 00:01:53

Poet var man faktiskt förr i tiden!

1. If I could write your beauty in your eyes, and number all of your graces, that haste comes with this poet, lays such a heavens touches near all of the faces. Jonas Rönneke ©

2. Havets Dimension

var de havets brus igår?
känner jag sjöjungfrun sköna kyss?
varför kan Jesus gå på vatten?
jag ser mig själv som en havsman
ute på djupt vatten, omringad av tomhet
ljud av fiskars rop av hjälp
önskar att jag blev fångad av en fiskebåt!
© Jonas Rönneke

3. Tron på Kärlek

Du sökte en man med känslor
vars vagga av hjärta gungade fram och tillbaka
döden sökte såväl mig som dig, då kärlek gör döden blind
blev vår relation ett närmare beslut
vår vän relation blevtill argument,
våra tankar till lika
mina känslor för dig blev starka som havets vågor
fann jag den rätta? kan tro något sådant?
min vän, du är mig kär, sakna mig starkt
så ska du få kärlek tillbaka
©Jonas Rönneke
4. Sammanträffande?


havets vågor rör mig med en brus av droppar
sandens bruna färg reflekteras av solens värmande strålar
två personer längs stranden, en siluett
de går hand i hand
vars form blir till kärlek
delfinernas läte görs om till en ny symfoni av John Williams
mina ögon ser dina blonda lockar svävande i luften av havets luftvindar från
hawaiis södra kust
kan knappt tro då vattnet nuddar mina sandiga tår
att den kvinna vars hand jag håller, jag går bredvid och ser på fann mig
utanför en restaurang, serverande kräftor för 5 cent och en läsk på köpet
var det du som sökte mig eller var det jag som hittade dig?

©Jonas Rönneke

2011-01-08 ? 23:37:04

Klassisk film!

2011-01-08 ? 23:29:57

Hur ser dag 1 ut för Jonas?

Denna vanlig lördag kväll som jag skapat min blogg har nog sett ut som de andra dagarna. Nu kanske jag skriver som tredje person men det är alltid kul att se från sin egna vy från ett annat perspektiv!
Jonas vaknar upp kl 10.40 då hans alarm var inställd på den tiden. Det inte många vet att han var uppe till 4-5 på morgonen innan han vaknade upp för ett par jobbarkompisar kom förbi igår kväll på fredag med två tjejer och då började vi dricka lite, jag som höll mig till ett-två glas visste att om jag skulle bli riktigt packad så skulle jag nog aldrig kunna ta mig upp från sängen och senare göra åtta avtal på jobbet under 6 timmar. Men sak samma, det kommer senare. Jonas klär på sig, borstar tänderna, frukost får bli senare. Han tar hissen ner från fjärde våningen och som tur är så bor Jonas från sitt jobb kanske ett par minuter ifrån så värst bråttom har han inte även om han börar kl 12 och stiger upp vid 11.40 istället vilket han nu gjorde. För Jonas valde att inte stiga upp vid 10.40 utan sov en timme till och försökte inte känna sig stressad. Då han stiger in genom dörren till jobbet så givetvis hälsar han på sina kollegor, sätter sig på stolen får sitt upptaktsmöte me sin kära COACH. Därefter blir det chilla, ringa, dricka gott om kaffe och thé, och ringa lite mera, toa och ringa lite mera och sen sitta och snacka me sina kollegor.
När allt tar till sitt slut så gör lilla thai Jonas som har fått ett roligt namn efter sig "Men BIRGITTA, det blir ju 140 JU!!!" vilket ändå känns lite barnsligt men kan ändå låta sina kollegor ha sitt roliga! Och dem kommer troligen läsa detta och ta upp det senare på mitt jobb så lite får man stå ut om man skriver blogg.
Då dagen går sitt slut går jonas hem och då är kl 18. Det regnar och vilket är riktigt kul för dagen innan så snöade det enormt och när de regnar blir det slask. Känns otroligt kul att man var nära att halka vid busshållsplatsen där det stod 10 pers och väntade! Inte pinsamt alls. Jonas kommer hem, sätter på ett skönt varm bad med skum i och ligger i en halv timme till musik som kan ändå kännas lugnande, vilket blev Hillsong. Dem flesta känner till bandet men inte många.
Efter det sköna varm badet sätter sig Jonas framför datorn, chattar och lill syrran flippen lär mig samtidigt som vi skypar hur jag startar och gör min nya blogg.. fortsättning följer.
2011-01-08 ? 22:42:51

Jonas nya blogg!

Nu har jag Jonas Fredrik Rönneke äntligen startat en blogg tack vare sin lilla syrra flippen, alltså filippa! Men flippen kan annars vara lite kul så man kan reta henne lite, vad e inte store bröder till för egentligen! Helt otroligt, det kommer ta månader innan jag lär mig men vad har man sin lilla syster till egentligen! Jag hoppas verkligen hon inte tar timlön på detta, kan ge henne en kaka per timme men då får de bli via post för min lill syrra bor i Kalmar och jag ett antal mil ifrån henne i Norrköping! En bild kommer säkert upp senare på hur hon och jag ser ut. Jag får se hur de kommer bli i framtiden om man åtminstone kommer å palla skriva blogg varje kväll eller varje dag... för mig kommer de bli varannan dag!
Så vad e det egentligen man kan skriva om, nu när man läst ett par artiklar på min lilla systers så kan man alltid få en bra idé. Hur hon leker i poolen med sin bästa kompis, busar i snön eller kastar små fyrverkerier i brevlådor. Det var ju alltid en idé man kunde göra när man var liten, speciellt plocka hundskit, lägga det i en papperspåse och låta grannen stampa på den för att släcka den.. vilka goda tider det var under min ungdom!
Men det e ungefär vad som helst jag kan skriva om, kanske hålla mig undan från rasistiska ord eller annat oproperta grejjer i bloggen även om det finns yttrandefrihet i Sverige så ska jag inte överdriva.
Men nog om detta, kanske skriva om sig själv är ju alltid en bra början, och ursäkta mitt skrivande, vissa kan vara fint, slarvigt eller kanske rent utav komma direkt från huvudet utan att jag ens vet själv vad jag skriver om jag inte läser om det igen vad jag skrivit.
Mitt namn är Jonas som någon kanske inte märkt. Jonas Fredrik Ronneke, är 21 år och fyllde för ett par veckor sen, annars för å vara mer detaljerat, 7 december, 1989. En fin årgång, inte bara för vin utan även för människor.
Ja, va mer kan man säga.. har sysselsatt mig för de mesta med en del sport, kan börja om från början.. första sporten jag spelade var i Helsingborgs IF, i helsingborg där jag bodde innan från då jag var 1 år gammal till 10 år. Efter de blev de Växjö då jag fortsatte med friidrott, senare basket och därefter dans och senare innebandy som är numera min favorit sport sen 4-5 år tillbaka.
Nu bor jag i Norrköping sen 3 månader tillbaka, flyttade hit i oktober och bor nu i en egen lägenhet mitt i centrum av Norrköping, alldeles vid central stationen om man nu kan kalla de en central station.
Jag jobbar också med telefonförsäljare, ja jag vet, det är inte det mest perfekta jobbet, men alltid något jobb istället bara för att sitta i en lägenhet och deppa för att man inte får något jobb och inga pengar. Så hellre något där jag får pengar lätt bara genom att sälja Hemtelefoni och bredband via mobilnätet från Tele2 och tjänar ett par tusen så det räcker för hyra och mat under en månad så är jag bara nöjd. Givetvis för att jag ska ha lite kul och kan köpa lite kläder!
Men jaja, nu blir de skrivande ngn annan dag, har nog skrivit för en hel vecka. Så får se om jag kan skriva lite imorn om hur dagen på jobbet går, ja, jag jobbar även helger, vem vill inte tjäna extra pengar! finns ändå inget att göra i norrköping på en lördag, kanske festa å så men nej, de blir fixa hemma i lägenheten istället och få hjälp av min lilla syster Flippen via Skype, tänk va de kan vara användbart ibland då flippen är i kalmar och jag i norrköping!
men tack och adjö för ikväll så blir de ett annat inlägg imorn eller övermorn!
Det får bli en sommarbild bara för att visa hur neger man var under sommaren!  (bild tagen i frankrike, taize)